Kam letos na dovolenou s dětmi? Vsaďte na Vysoké Tatry

Ať už máte doma drobečka, který se vozí v kočárku, zvídavého předškoláka nebo téměř dospělého teenagera, nejmenší velehory světa mají co nabídnout všem — a nezapomínají ani na rodiče. 

Již samotný fakt, že se nebudete muset trmácet přes půl světa (a zejména s menšími dětmi je dlouhé cestování často hotové peklo), činí z Vysokých Tater ideální dovolenkový cíl. A skvělé je i to, že i bez znalosti cizího jazyka se tu vždycky domluvíte. Podle meteorologů nás navíc letos čeká nadprůměrně horké léto, a tak jen stěží najdete destinaci, kde bude příjemněji než právě v Tatrách.

Z Prahy až do cíle jen za dvě hodiny

Pokud si chcete cestování zkrátit na úplné minimum, využijte leteckého spojení z Prahy do Košic, odkud je to do Tater už jen hodinka cesty. Další možností je pohodlný rodinný výlet vlakem, který váz doveze až do Popradu, případně můžete samozřejmě přijet i autem.

Bezpočet možností ubytování

Možnosti ubytování jsou v Tatrách skoro stejně pestré jako tamní krajina. Od útulných rodinných penzionků až po luxusní wellness hotely s veškerým myslitelným komfortem. Spousta hotelů má již nyní kromě dětských koutků a venkovních hřišť i animační programy, které děti zabaví ve chvílích, kdy si budete chtít sami chvíli odpočinout. Pokud to vámi vybrané ubytování umožňuje, můžete s sebou vzít i psího miláčka — ovšem pozor, podle nového návštěvního řádu s vámi od jisté nadmořské výšky nebude smět na horskou túru.

Zábava pro celou rodinu

Kromě krás samotných Vysokých Tater a jejich obyvatel (narazit tu můžete třeba na roztomilého sviště nebo obratného kamzíka) se můžete těšit i na spoustu lákadel, vytvořených speciálně pro děti. Z těch pod širým nebem je to třeba bobová dráha v Tatranské Lomnici.

Skvělým zážitkem bude pro děti rozhodně i jízda v některé z tatranských lanovek — ať už zvolíte pozemní, která jezdí na Hrebienok, červenou visutou lanovku na Lomnický štít nebo otevřenou sedačkovou na Solisko.

A zoufat si nemusíte ani v případě, že vám nebude přát počasí: vyrazit můžete třeba do Galerie Dobrá hračka v Tatranské Lomnici, do Nové Polianky za největší sbírkou šlapacích autíček v Evropě a s těmi většími pak do interaktivní světelné galerie Kvantárium ve Starém Smokovci.

Pořádná koupačka nesmí chybět

Obrovské lákadlo nejen pro děti, ale i pro dospělé, je pak známý aquapark AquaCity Poprad, který letos navíc slaví své 20. narozeniny, takže kromě lákavých vodních a wellness atrakcí nabídne i pořádně nadupaný letní program.

Až se dosyta vyřádíte ve vodě, nezapomeňte si jít prohlédnout i samotný Poprad, kde se v létě koná festival Popradské kultúrne leto, plný dobré zábavy a koncertů, ale i pohádkových sobotních dopolední, věnovaných dětem.

Nečekejte, a zarezervujte si svou letní rodinnou dovolenou snů v Tatrách ještě dnes — sezóna letos začíná už 1. června!

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (Doposud nehlasováno)
Loading...Loading...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

two × 4 =